MaxPower Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Som postbud, der er på farten 5, 6, 7 timer i løbet af en dag, skal man jo have noget godt til mavsen.Derfor har jeg lige præcis i aften forsøgt mig med nedenstående opskrift på en proteinbar:Energi/Protein bar:140gram proteinpulver (jeg brugte chokosmag)7 dl havregryn½ liter skummetmælk2 æggehvider2 teske bagepulver½ teske salt1 teske kanel(tilsæt eventuelt lidt vand hvis massen bliver for tør)bland hele svineriet i en skål og hæld det ned i en 20x20cm ildfast fad (husk bagepapir)bag i 35 min ved 175 graderskær ud i 8 barerhusk at putte dem i køleskabet når de er kolde hver bar indeholder ca:220 kcal20gram protein25gram carbs4gram fedtDe er lidt tunge i det, men giver et godt boost f.eks på arbejde eller om morgenenDet kunne bestemt have gået meget værre end det gjorde, og der kom da en brun og spiselig masse ud af det :lol: MEN, det kan bestemt også gøres bedre.Jeg synes den blev temmelig kage-agtig, og ikke så meget bar-agtig. Måske jeg brugte lidt for meget bagepulver, kan det være årsagen? Måske bliver den bare kage-agtig, når man selv laver den? Der kom måske 2½-3 teske bagepulver i, men så var bøtten også tom Konsistensen er dog en bi-ting, det primære er smagen, og selvom den som sagt sagtens kan spises var den måske lidt intetsigende i det, grænsende til kedelig ;) Så til alle jer super-kage-bagere (Hoosier falder i tankerne ), hvad kunne man smide i, og i hvilke mængder, for at peppe smagen op? :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HenrikJ Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Du må lige sige til når du har fundet en kanon opskrift så skal hjemmebageriet igang :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 21, 2004 Author Report Share Posted May 21, 2004 Du må lige sige til når du har fundet en kanon opskrift så skal hjemmebageriet igang :D :lol: Måske jeg skulle halvere opskriften, så der kun går ca 4 dage mellem hver test i stedet for 8 med den nuværende opskrift. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HansyKrunietZ Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Der er også den mulighed at du bare spiser 2 barer om dagen istedet for, men lad os da endelig høre om hvordan man kan pebbe kagen op med lidt smag, er nemlig i samme situation med at være på farten hele dagen og det er ikke altid lige nemt at få protein behovet dækket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Jeg ved Rune herfra laver nogle rigtig gode proteinbarer/kager. Jeg har smagt dem ved flere lejligheder, da vi bor på samme kollegie og de kan varmt anbefales. Jeg forhører mig lige om opskriften Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JessPedersen Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 MaxP:Jeg lavede den også på et tidspunkt med Champion Nutrition chokolade smag - Jeg får nu bræk fornemmelse, hver gang jeg nærmer mig en prot shake med CN chokolade.De protein "barer" er downright ELENDIGE! Samtidige er de ufattelige tørre og slet ikke til at få ned. Jeg er ihvertfald sikker på, at jeg aldrig mere skal lave de protein "barer" igen!! FØJ!Samtidig er det jo bare en kage, og hvis du vil have rigtige barer - så tror jeg du bliver nød til at købe dem! - tvivler stærkt på, at man er i stand til at lave nogle ordentlige nogle hjemme i køkkenet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rune Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Jeg synes den blev temmelig kage-agtig, og ikke så meget bar-agtig. Måske jeg brugte lidt for meget bagepulver, kan det være årsagen? Måske bliver den bare kage-agtig, når man selv laver den?De bar jeg laver bliver også mere kageagtige. Men det ændre dog ikke ved, at smagen, enerigifordelingen og mæthedsfornemmelsen efterfølgende er helt i top.Min opskrift minder meget om din, dog med visse ændringer:150 gr. chokolade whey.7 dl. havregryn½ liter skummetmælk2 æg3 teskefuld bagepulver½ teskefuld salt2-3 skefulde olivenolie2-3 skefulde sødemiddel1-2 teskefulde kanelCa. 40-45 min ved 175 grader.Smager rigtig godt og er meget luftig. Dermed slipper man for den "tørre" fornemmelse af rygbrød.Rune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JessPedersen Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 (edited) Rune: Det lyder interessant. Jeg har dog stadig mareridt efter den kage jeg lavede. Føj føj!Men den var dog heller ikke helt, som den du har foreskrevet.Er det bare den alm. flaske "SØD", hvor der skal 2-3 skefulde i? Det virker temmeligt overdrevet, da et par dråber kan gøre næsten hvad så helst sødt?!Men det er måske noget andet sødemiddel du har brugt? Edited May 21, 2004 by JessPedersen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HansyKrunietZ Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Men den var dog heller ikke helt, som den du har foreskrevet.Er det bare den alm. flaske "SØD", hvor der skal 2-3 skefulde i? Det virker temmeligt overdrevet, da et par dråber kan gøre næsten hvad så helst sødt?!Men det er måske noget andet sødemiddel du har brugt?Der findes også sødemiddel i pulverform ;) HK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rune Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Er det bare den alm. flaske "SØD", hvor der skal 2-3 skefulde i? Det virker temmeligt overdrevet, da et par dråber kan gøre næsten hvad så helst sødt?!Det er bare en almindelig flaske sødemiddel. 2 spiseskefulde giver kagen/baren en rigtig god smag og ikke overdreven smag af sukker. Jeg tror de gængse anvisninger vedr. sødemiddels kraftige virkning er lettere overdreven. I mine bar/kager er smagen i hvertfald perfekt.Rune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggo Posted May 21, 2004 Report Share Posted May 21, 2004 Hey150 gr. chokolade whey.7 dl. havregryn½ liter skummetmælk2 æg3 teskefuld bagepulver½ teskefuld salt2-3 skefulde olivenolie2-3 skefulde sødemiddel1-2 teskefulde kanelCa. 40-45 min ved 175 grader.Har du tilfældigvis kcal-tallet pr. 100gr?Ville være en stor hjælp B) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakkedrengen Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 MaxPower>>Den kage du poster opskriften på er originalt den jeg omtaler så meget i min log!Den bliver overhovedet ikke tør hvis du putter frugt i den, men tilgengæld fedtet og den kan jo være en ulempe når du skal have den med rundt :o Men jeg har endnu ikke fået den til at antage andet end kageform, "baragtig" får den svært ved at blive!Men det Rune skriver om sødemiddel lyder egentlig meget spændende, måske man lige skulle kaste sig ud i det...?Viggo>>Du kan jo bare smide alle ingredienserne ind i krop og kost og dividere dem med kagens samlede vægt - så har du jo protein, kulhydrat, fedt og kalorieoplysninger som du ønsker dem Jakkedrengen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CLO Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 (edited) Tænkte lidt på om man ikke kunne overtrække dem med sukkerfri chokolade blandet med sød ??? Ved ikke om det stivner <_<Mht. til smag: Essenser ! Toffee, chokolade, baileys osv. osv. Ved ihvertfald at Superbest har en del DDV essenser. Det kan ihvertfald peppe smagen op.Om man så bryder sig om konceptet med essenser, er en helt anden snak :) Edited May 22, 2004 by CLO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaintPauli Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 Prøv at bruge glycerin i stedet for sødemiddel/sukker. Det et er meget brugt i mange af de nye barer som søddemiddel og for at holde dem fugtige.Rock'n Roll SaintPauli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rune Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 Vedr. den opskrift jeg postede: jeg glemte helt at tilføje, at jeg blender en hel banan sammen med den halve liter mælk. Giver god smag og gør baren/kagen lidt mere luftig.Rune Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 22, 2004 Author Report Share Posted May 22, 2004 Så er jeg tilbage fra dagens post-tur, og bar'en var en stor succes.Konsistensen var faktisk lige i øjet, tilpas luftig og ikke for tør, selvom det dog ikke skadede at jeg havde lidt vand med til at skylle efter. Det kræver nok en del tilsætningsstoffer og andet stads at lave en rigtig bar-konsistens.Måske er man ikke så kritisk mht smag når man er sulten, men jeg synes faktisk den smagte bedre end det stykke jeg spiste varmt igår efter at have bagt den.Min læremester fik også lige et stykke og kunne ikke tro sine egne smagsløg da han fik ingredienserne at vide, og han måtte straks have opskriften :lol: Han foreslog at den godt kunne bruge lidt mere kanel, og en omgang hakkede hasselnødder tror jeg bestemt også vil gavne.Så er det store spørgsmål hvor meget af det jeg så skal forsøge med næste gang Andre er naturligvis yderst velkomne til at være med i eksperimenteringen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cisse Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 5 dl havregryn5 dl summetmælk150 g protein pulver neutral smag3 moste bananerEn god håndfuld rosiner2 tsk. vanilie sukker2 tsk. bage pulver½ tsk. salt1 helt æg3 æggehviderDen opskrift jeg bruger pt., de bliver knap så tørre som den originale opskrift, faktisk en smule smattet, hvilket passer mig fint. Den originale var lidt for tør og tung til mig. Tror dog jeg vil prøve med en dl mindre mælk næste gang. Den skal dog have lidt længere i ovnen end den anden opskrift. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JessPedersen Posted May 22, 2004 Report Share Posted May 22, 2004 ALVERDEN TIL FORSKEL!!Troede ikke mine egne smagsløg, da jeg satte tænderne i den nye kage!En banan, lidt sødemiddel og frugter, har gjort en totalt elendig kage til en ret yum yum lækker hapse prot kage! Det er ikke sidste gang jeg laver det! *MUMS* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 22, 2004 Author Report Share Posted May 22, 2004 ALVERDEN TIL FORSKEL!!Troede ikke mine egne smagsløg, da jeg satte tænderne i den nye kage!En banan, lidt sødemiddel og frugter, har gjort en totalt elendig kage til en ret yum yum lækker hapse prot kage! Det er ikke sidste gang jeg laver det! *MUMS* uhh - lyder godt men hvilken opskrift brugte du? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JessPedersen Posted May 23, 2004 Report Share Posted May 23, 2004 Ja det var virkeligt godt! Det smager jo næsten af chokolade/æble kage. Den var ikke kun spiselig, det var sådan at jeg næsten ikke kunne lade den være Men jeg brugte den opskrift Rune postede. Jeg tilføjede dog en banan til det hele, og blendede hele svineriet. Jeg tilføjede desuden lidt ekstra kanel, som gav virkelig en god smag.Da massen var helt sammenrørt, tilsatte jeg små stykker æbler og rørte let rundt. Det gav yderligere end endnu mindre "tør" smag.Hvis du skal prøve at bage kagen igen, så prøv med æble stykker - det giver en HELT anderledes og frisk smag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 23, 2004 Author Report Share Posted May 23, 2004 Jeg får pludselig lyst til at spise de resterende barer lidt hurtigere end planlagt :lol: Mon det vil passe sammen med bananen af smide nogle hakkede mandler eller hasselnødder i, og hvor meget tror i vil være passende? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrik C Posted May 23, 2004 Report Share Posted May 23, 2004 (edited) Er der nogen der ved hvordan man bedst anvender caseinprotein i madlavning. Jeg har 20 kg stående og har store problemer med at bruge det, da det klistrer sammen når man forsøger at opløse det. En mindre mængde kan opløses i varmt vand, men varme shakes er ikke min livret Det kunne være fedt at være i stand til at lave nogle proteinbarer af det. Det er en ingrediens i nogle af de proteinbarer man køber.Jeg prøver Runes kage i morgen, med æble og hasselnødder. Lyder rigtig godt :) Edited May 23, 2004 by Henrik C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Festberg Posted May 23, 2004 Report Share Posted May 23, 2004 (edited) 2-3 skefulde sødemiddelHvorfor sødemiddel? Har jeg misforstået noget, eller man brug for sukker til at fylde glykogen depoterne efter træning? Edited May 23, 2004 by Festberg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted May 23, 2004 Author Report Share Posted May 23, 2004 2-3 skefulde sødemiddelHvorfor sødemiddel? Har jeg misforstået noget, eller man brug for sukker til at fylde glykogen depoterne efter træning? Hvad mener du? Hvem siger baren skal indtages efter træning?Alle former for kulhydrat som kan optages, kan bruges til at fylde glykogendepoterne (tror jeg nok ;) ) forskellen er blandt andet hvor hurtigt det sker. Alm sukker optages ikke specielt hurtigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Festberg Posted May 23, 2004 Report Share Posted May 23, 2004 OK, men hvis man har tænkt sig at spise baren efter endt styrketræning, så skal man da bruge nogle hurtigt optagelige kulhudrater for at fylde glykogendepoterne? Havregryn er da ikke ret hurtige. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.