Jeg siger ikke, at der ikke kan være forskel i indholdet af mikronæringsstoffer og jeg siger heller ikke, at der ikke i nogle studier kan påvises en forskel i surrogatmarkører. Jeg siger, 1) at der på nuværende tidspunkt ikke er evidens for at sige at der er en klinisk effekt, 2) at disse før nævnte forskelle ikke er ens betydende med at der er en klinisk effekt og 3) at jeg finder det tvivlsomt at der vil ses en klinisk effekt hos mere end en lille del af befolkning I historiens tid har vi gentagne gange set at ellers helt fornuftige hypoteser er blevet afvist. Hypoteser man har været 117% sikre på var sande, som f.eks. at gud fandtes, at jorden var flad, at spædbørn skulle sove på maven, at flere måltider øger forbrændingen, at antioxidanter i megadoser reducerer dødeligheden, at kolesterolindtagelsen har en stor betydning for IHS, at diabetikere ikke må spise frugt, osv. Det virkede jo f.eks. helt logisk at antioxidanter kunne reducere forekomsten af hjertekarsygdom, nogle kræfttyper, mm. og observationsstudier tydede da også på det, men efterfølgende er det blevet afvist i mange kliniske studier. Der er f.eks. heller intet der tyder på at nogle skiver hvidt brød, i stedet for tilsvarende groft brød, i en sund og varieret kost, har nogen betydning for helbredet. At noget er sundt betyder ikke at endnu mere er mere sundt. Ps. jeg finder det ret tvivlsomt at Antaeus er den første og eneste der har tænkt denne tanke. Mon ikke der er en professor eller to ude i den store verden, som også har overvejet dette. Havde de vurderet, at der pt er nok der tyder på en gavnlig effekt, så havde det været påtalt i nogle af alle de guidelines der foreligger, som "ekspertudtalelse - Evidens IV - Styrke D" eller tilsvarende afhængigt af hvilken klassifikation der benyttes. Det er stadig ikke ens betydende med at der ikke kan være en effekt, det understøtter blot min holdning at man på nuværende tidspunkt bør være lidt mindre kontant i sine udtalelser.