-Elvirus-

Medlemmer
  • Posts

    3,552
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by -Elvirus-

  1. Men spørgsmålet er interessant nok. Antaget at der eksisterer noget der minder om kropsvægt/fedtmasse set-point. Hvordan kan det så lade sig gøre at blive overvægtig i første omgang? Unless, termostaten kun kan regulere en vej!
  2. Misforståelse FB, CBB spiser kun en gang om ugen!
  3. Jo, det er så forsimplet at det er meget forkert. Der er mig bekendt ikke evidens for at motion har en højere betydning end overvægt når det kommer til at opstille en sundhedsligning. Uomtvisteligt er det sundeste at være normalvægtig og aktiv. Så hvorfor ikke sigte derefter. Du taler om spiseforstyrrelser, men det er irrelevant for rigtigheden af hvorvidt det er sundere at være normalvægtig eller ej. Der er kæmpe helbredseffekter (for overvægtige) ved at tabe sig 5% (som typisk er første mål for farmakologiske interventioner). Hvis vi taler om et fedme set-point, gælder det selvfølgelig om at undgå at etablere sig som overvægtig, så kroppen forsvarer den ekstra fedtmasse - men det er stadig blot en teori, og adskillige interventioner vidner om at individer kan - kronisk - sænke deres kropsvægt. Problemet med overvægtig og sund, er at det for nogen bliver en dårlig undskyldning, "jeg æder og drikker som et svin, men det er okay, fordi jeg er aktiv".
  4. Der går ikke 3-4 timer fra du spiser til næringstofferne fra maden tilbydes til vævene. Ydermere optages flydende næring med det samme, så lad os antage at det har en effekt at tilbyde de post-arbejdende muskler kulhydrat/aminosyrer, så er det måske ikke verdens værste ide drikke et eller andet næringsholdigt
  5. BMI på 30..... Har du prøvet at regne ud hvor mange kg fedmasse du skal gaine for at komme derop? Det giver uomtvisteligt, nedsat insulin følsomhed, øget stress på skelettet, forstyrrelser i blodlipider, øget blodtryk, fedt i leveren, inflammationsmarkører stiger. Det er fint nok at man godt KAN være "sund" og tyk, men det betyder ikke at det er sundt at være tyk!! Den forskning der antyder at BMI grænsen skal flyttes bygger på data der skævvrides grundet det er usundt at have relativt lavt BMI. Ingen tvivl om at det er sundest at ligge omkring 22-25.
  6. CB, obs på dato! Ronni, spil så meget fodbold som muligt. Hvis du har tid ved siden af kan du løbe nogle 15-30 meter springs med nogle minutters pause imellem.
  7. Hansine, hvis du bekymrer dig om det "perfekte" carb-indtag - ud over ren interesse/akademisk undren - så har du allerede et problem. Fordi en dille vinder popularitet i medierne betyder det ikke at det fører noget positivt med sig - nærmere tværtimod kunne man fristes til at påstå. Hvad er problemet med at spise en almindelig varieret kost. Har du behov for absolut at have nogle simple må/må ikke regler? Arcus, synes den argumentation (rent ud sagt) er elendig. Fordi kroppen tilsyneladende kan overleve uden kulhydrater, så skal man undgå at indtage dem? Du kan nok også klare den rigtig lang tid ved at reducere dit væskeindtag til 500ml/dag, ja kroppen tilpasser sig måske så du kan hænge i kronisk, men det giver jo heller ikke mening.
  8. Hvorfor ikke blot supplere normale kulhydratkilder (ad libitum); gryn, rugbrød, grøntsager og frugt - alle med måde, og efter appetit. Der er jo ingen der siger at kulhydrat absolut skal være i form af slik, is, kager.. Det giver ingen mening at følge en "diæt" der reducerer den daglige produktivitet og velvære. Hvis en "diæt" lyder crazy så er den det højst sandsynligt også. Spis en varieret sund kost!
  9. De fleste moderne kredsløbsmaskiner kan også estimere energiforbrug. Ro-maskine og cykel burde give et nogenlunde billede af hvor meget energi du bruger på disse aktiviteter (uafhængig af kropsvægt). Du kan jo forsøge at sammenligne med hvad dit pulsur giver og så se om der er mismatch.
  10. Antaget du er kvinde og tæt på at være normalvægtig (whatever that is), kan du nok regne med et energiforbrug på alt mellem 400-700 kcal/time ved moderat/høj-intenst kredsløbstræning.
  11. Jeg ved alle svaner er hvide. Penge har de at miste. Og værre, det øger omsætningen i en uetisk forretning. Prøv at bede en ven af familien om at skifte/eller ikke skifte plastrene ud med almindelige plaste og se om du/din samlever/din stedsøn kan identificere hvad der er hvad. Hvis ikke sparer I 99 DKK/ugen Det er fint at finde noget der tilsyneladende forbedringer livskvaliteten. Målet helliger dog - efter min mening, ikke midlet.
  12. Hvis du ikke er syg, føler dig syg og samtidig forsøger at leve nogenlunde sundt er det vel netop spild af tid og penge. Medmindre der løber en eller anden arvelig sygdom i din familie. Største risiko relaterer sig vel til blodtryk og kolesteroltal, men risikoen for at du skal behandles med medicin derfor er nok forsvindende lille (taget alder og formodet livsstil i betragtning). Forstår godt at det, i disse sundhedstider, er interessant at få nogle tal på sin egen krop, men synes samtidig man skal gøre sig selv og samfundet en tjeneste og reflektere en ekstra gang om det er nødvendigt at smide penge efter at få stillet sin nysgerrighed.
  13. Defecto er inde på af det rigtige. Se nogle CF videoer på youtube, lav en liste over øvelser der går igen - og som du kan lave/lære dig selv. Begynd at implementere disse samt adaptere nogle såkaldte CF WODS (burde være nemt at finde inspiration til på nettet). Så kan du jo faktisk med rette sige at du træner CF på trods af du ikke er medlem af et franchise. "FitBird" har lavet en række instruktionsvideoer med mere eller mindre CF-relaterede øvelser.
  14. Du kan evt læse et par reviews derom: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16464121 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11772161 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20840558
  15. Hvis dit mål er at løbe et halvmarathon hurtigere end du hidtil har kunne gøre giver det klart mest mening at satse på høj-intense ture (interval eller sub-10km med god km-tid). Løb kun de længere ture hvis du synes det er sjovt, eller fordi du ikke mentalt (eller fysisk) er ovenpå til at løbe stærkt. Du bliver ikke hurtigere af at løbe langsomt.
  16. En sejlivet myte det er, at man ikke kan øge muskelmasse uden samtidig at øge fedtmasse. Som Blackice skriver, kør et fundament program i LANG tid. Hvis du samtidig forbedrer dine ernæringsvaner så går det hele af sig selv.
  17. Det er nok lige at stramme den lidt. Nogle dyr lever længere ved kcal restriktion - som i og for sig ikke er relateret til 2:5.... De celler der deler sig og har behov derfor skal i øvrigt nok sørge for at få energi dertil på 2:5 principperne.
  18. Min oprindelige pointe var jo netop at gøre op med dette "grundforms"-begreb. Hvis vi taler om adaptationer i bindevæv som følge af gentagende tilpassende belastninger (uagtet af stress på det kardiovaskulære system), så fair nok, men så bør man betegne at dette er formålet. Som jeg ser det, er eneste grunde til at træne lav-intenst; 1) Aktiv restitution, 2) Energi forbrug (vægttabsformål), 3) Lavere skadsrisiko (tilpasninger for led, sener) og/eller mentalt at teste hvordan det føles at løbe langt.
  19. Det er en prioritet for skeletmuskulaturen at spare på kulhydratdepoterne ved gentagende kontraktioner. Stress på dette system vil medføre adaptationer mod dette mål/denne prioritet (e.g. som MZ nævnte; kapillarisering, enzymaktivitet, membrantransportører) - modsat mageligt tempo hvor fedt som substrat ikke er noget problem = intet behov for tilpasning. Endnu en reference: http://www.jappl.org/content/102/4/1439.full
  20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17991697 AbstractLow-volume 'sprint' interval training (SIT) stimulates rapid improvements in muscle oxidative capacity that are comparable to levels reached following traditional endurance training (ET) but no study has examined metabolic adaptations during exercise after these different training strategies. We hypothesized that SIT and ET would induce similar adaptations in markers of skeletal muscle carbohydrate (CHO) and lipid metabolism and metabolic control during exercise despite large differences in training volume and time commitment. Active but untrained subjects (23 +/- 1 years) performed a constant-load cycling challenge (1 h at 65% of peak oxygen uptake (.VO(2peak)) before and after 6 weeks of either SIT or ET (n = 5 men and 5 women per group). SIT consisted of four to six repeats of a 30 s 'all out' Wingate Test (mean power output approximately 500 W) with 4.5 min recovery between repeats, 3 days per week. ET consisted of 40-60 min of continuous cycling at a workload that elicited approximately 65% (mean power output approximately 150 W) per day, 5 days per week. Weekly time commitment (approximately 1.5 versus approximately 4.5 h) and total training volume (approximately 225 versus approximately 2250 kJ week(-1)) were substantially lower in SIT versus ET. Despite these differences, both protocols induced similar increases (P < 0.05) in mitochondrial markers for skeletal muscle CHO (pyruvate dehydrogenase E1alpha protein content) and lipid oxidation (3-hydroxyacyl CoA dehydrogenase maximal activity) and protein content of peroxisome proliferator-activated receptor-gamma coactivator-1alpha. Glycogen and phosphocreatine utilization during exercise were reduced after training, and calculated rates of whole-body CHO and lipid oxidation were decreased and increased, respectively, with no differences between groups (all main effects, P < 0.05). Given the markedly lower training volume in the SIT group, these data suggest that high-intensity interval training is a time-efficient strategy to increase skeletal muscle oxidative capacity and induce specific metabolic adaptations during exercise that are comparable to traditional ET.
  21. Og er der nogen dokumentation for at dettes gøres bedst ved intensitet X (ud over en artikel i Politiken). Rent biologisk giver det klart mest mening at stresse energiomsætningen i muskulaturen i henhold til at opjustere fedtmetaboliske adaptationer. Hvis man gerne vil arbejde med fedt som det primære substratvalg, kan man jo også bare skifte til en diæt støvsuget for kulhydrater. Denne hypotese (hvis hensigten er bedret præstation) er dog blevet afkræftet (gentagende gange) af videnskaben for år tilbage.
  22. Så "grundform" er en bedret kondition (aerob effekt). Og en "god grundform" er at have tilpasset sig til at kunne præstere at løbe 8-10km uden pauser. I fald så giver det vel mening specifikt at træne dette fremfor at operere med et arbitrært begreb som "grundform".